Fatos Kongoli

shkrimtar, matematikan shqiptar

Fatos Kongoli lindi më 12 janar 1944Elbasan, është shkrimtar dhe matematikan shqiptar. Kongoli ka studiuar për matematikë, pjesërisht në Pekin, pjesërisht në Tiranë, ku është diplomuar në vitin 1967. Ka punuar për një kohë të gjatë si gazetar letrar dhe redaktor në Shtëpinë Botuese "Naim Frashëri". Është autor i një vargu librash. Librat e Kongolit janë botuar në disa vende të botës. [nevojitet citimi]. Është fitues i çmimit dërkombëtar "Balkanika"[nevojitet citimi]. Është fitues, gjithashtu, i çmimit më të lartë letrar në Shqipëri "Penda e Artë" (2004)[nevojitet citimi]. Shoqata e Botuesve Shqiptarë e ka vlerësuar me çmimin "Shkrimtari i vitit" për vitin 2006, ndërsa romani "Lëkura e qenit", përkthyer në gjermanisht, u shpall libri i muajit qershor 2006 në Gjermani [nevojitet citimi]. Ne vitin 2016 eshte shpallur "Shkrimtari me i mire i vitit", nga Fondacioni Kulturor "Harpa". Romani "Gënjeshtarë të vegjël" e shpalli atë Autor të vitit 2019 në dy panaire ndërkombëtarë libri, në Fier dhe në Prishtinë.

Fatos Kongoli
U lind në12 janar 1944
Elbasan
Kombësiashqiptare
Profesionishkrimtar, matematikan
TitulliAkademik

Tituj të veprave Redakto

Skeda:Fatos Kongoli.JPG
Fatos Kongoli

Referimet Redakto

Lidhje të jashtme Redakto