Festivali i 5-të i Filmit Shqiptar

Festivali i Filmit Shqiptar 1983 i pestë me rradhë u mbajt në Tiranë. Festivali është mbajtur nga 19 prill 1983 deri më 23 prill 1983.

Në kategorinë e filmave artistik kanë marrë pjesë :

  1. Njeriu i mirë” , regjia: Ibrahim Muçaj dhe Kristaq Mitro
  2. Qortimet e vjeshtës”, regjia :

Ndërsa në kategorinë e filmave dokumentar :

  1. Kujtime nga Gjirokastra”, regjia: Dhimitër Anagnosti

Ne kategorinë e filmave vizatimorë :çmimi i pare dhe kupa e festivalit

  1. Dy gosti”, regjia: Gazmend Leka

Gnome-multimedia.svg Ky artikull në lidhje me Filmi është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.