Filmi "Njeriu i mirë" prodhim i vitit 1982. Regjia: Ibrahim Muço, Kristaq Mitro, Skenari:Nexhati Tafa, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Hajg Zaharjan.

Përmbajtja e filmitRedakto

Filmi tërheq vemendjn në tre personazhe Kiço, Telo, dhe Vera e motra e Kiços e cila është e dashurar me Telon. Kur mer vesh për lidhjen e së motrës me Telon, nuk është tëpër i kënaqur. Gjëndja keqësohet me qëndrimin e Telos në nunën projektuese të Kiços, i cili duke qënë egoist dhe karrierist kërkon që ta largojë Telon, duke propozuar caktimin e tij në fshat. Mes shumë përpjekjesh të vëllait, dy të rinjtë janë të vendosur në dashurin e tyre. Me rikthimin e Telos në tiranë, Kiço kërkon nga Vera të bashkohet me të, i cili mund ta ndihmonte pasi tashmë atë e kishin caktuar të ishte drejtues në një fermë.

AKTORETRedakto

Bujar Asqeriu ... Telo

Eva Alikaj ... Vera

Vangjush Furxhi ... Kiço

Thimi Filipi ... Shoku Astrit

Ndriçim Xhepa ... Aleko, tekniku i televizorit

Kol Kaftalli ... Mësuesi i matematikës

Irakli Lefteri

Ervehe Veizi ... Bali