Flamuri kombëtar i Danimarkës, Dannebrog, është i kuq me një Kryq Skandinav të bardhë që zgjatet derin në qoshet e flamurit; pjesa vertikale e kryqit është e rrotulluar në anën horizontale. Dizajni i flamurit Danez u adoptua nga të gjitha Vendet Nordike: Suedia, Norvegjia, Finlanda, dhe Islanda. Gjatë unionit Danezo-Norvegjez, Dannebrog ishte edhe flamuri i Norvegjisë dhe vazhdoi të jetë, me modifikime të vogla, derisa Norvegjia e adoptoi flamurin e vet1821.

Flamuri i Danimarkës

Shih dhe këtë Redakto