Flamuri i Shteteve të Bashkuara

Flamuri i Shteteve të Bashkuara i ka 50 yje te bardha te vendosura ne kendin e majt siper ne nje fushe ne ngjyre blu ndersa pjesa tjeter e siperfaqes se flamurit zihet nga 13 vija te radhitura siper njera tjetres horizontalisht (7 të kuqe dhe 6 të bardha).

Flamuri i SHBA-ve

HistoriaRedakto

50 yjet janë për 50 shtetet që perbëjne ShBA-në dhe 13 vijat janë për 13 kolonitë e para.Ajo që qëndisi flamurin e SHBA-ve ishte Betsi Ros e cila vendosi yje pesëcepëshe në flamur.Në fillim ishin 13 yje.