Foka me gëzof

faqe kthjelluese e Wikimedias
(Përcjellë nga Fokat me gëzof)

Fokat me gëzof janë gjitarë deti, që së bashku me luanët e detit, përbëjnë familjen e fokave me veshë (lat. Otariidae). Me luanët e detit, ndajnë disa karakteristika: llapat e jashtme të veshit, pendët notuese të përparme të gjata dhe aftësinë për të ecur me katrat. Veçohen nga trupi i tyre me gëzof, i cili e ka bërë fokën me gëzof për një kohë të gjatë objekt të gjuetisë komerciale.

Foka me gëzof
Arctocephalus Pusillus Pusillus.jpg
Foka me gëzof e Afikës së Jugut
Klasifikimi shkencor
Mbretëria: Animalia
Filumi: Chordata
Klasa: Mammalia
Rendi: Carnivora
Nënrendi: Pinnipedia
Familja: Otariidae
Nënfamilja: Arctocephalinae
Gjinitë

Callorhinus
Arctocephalus

TaksonomiaRedakto

Nënrendi Pinnipedia

Shiko dheRedakto