Fushëbardha është një fshatkomunën Ceporrethin e GjirokastrësShqipërisë.

Fushëbardha

Gjeografia

Redakto

Fushëbardha është vend i shtruar , me një terren të bukur në qendër, me një lumë në mes që ndan fshatin në dy lagje. ..... në manastirin e Cepos, se në ato kohra kishte vetëm dy manastire, njeri në Cepo tjetri në Dhrovjan

Rrapi i Fushë-Bardhës

Redakto

Rrapi i Fushëbardhës ndodhet në qendër të fshatit Fushëbardhë të komunës Cepo. Ai ka moshë afërsisht 250-vjeçare dhe një lartësi rreth 26 m, diametër maksimal të trungut prej 200 cm dhe diametër të kurorës rreth 40 metër. Rrapi ka gjendje mesatare vegjetative, me vlerë estetike, didaktikë, turistike, biologjike dhe historike.

Lidhjet ejashtme

Redakto