Prongji është fshat në jug të Shqipërisë në pjesën perëndimore të aksit Tepelenë-Gjirokastër, shtrihet në gjerësi gjeografike veri dhe gjatësi " lindje.

Prongji

Administrativisht varen nga Kardhiqi nga Zhulati varen edhe Fushë-Bardhë dhe Fushë-Vërria. Ky fshat është shquar për një qëndrim të shquar patriotik shqiptar.

HistoriaRedakto

Kronikat e vjetra për fshatin.

GjeografiaRedakto

EkonomiaRedakto

Ky fshat ka nje ekonomi te perqendruar te blegtoria

EtnografiRedakto

Shih edheRedakto


Lidhje te jashtmeRedakto

http://www.youtube.com/watch?v=k5Q_HZMKhV4