Mashkullora është një fshatkomunën Ceporrethin e GjirokastrësShqipërisë, afër shpatit të Malit të Gjerë, rreth 7 kilometra në veri të Gjirokastrës dhe banohet nga shqiptarë të besimit ortodoks dhe mysliman.

Mashkullora

Historia Redakto

Dy lagjet dhe komunitetet e besimeve të ndryshme ndahen nga një përrua. Mendohet se fshati e ka marrë emrin Mashkullorë, sepse pothuajse në të gjitha regjistrimet zyrtare të popullsisë, qysh nga koha e Skënderbeut, numri i banorëve meshkuj në këtë fshat ka qenë më i madh se ai i femrave.

Shih edhe Redakto