Getmap.aspx fuxji.gif
Pamje e vullkanit Fuxhi

Fuxhi, (njohur edhe si Fuji-san), është mali më i lartë në Japoni me 3776 metra lartësi e që gjendet në pjesën qendrore të ujdhesës Honshu të Japonisë. Fuxhi është edhe vullkan pasiv i cili për herë të fundit ka eruptuar në vitin 1708

Fuxhi gjendet në prefekturën e Shizouka, disa qindra kilometra në perendim të Tokios. Për shkak të rëndësisë dhe veçorive që i ka ky vullkan është bërë symbol i japonezëve. Në maje të vullkanit/malit përveç stacionit meteorologjik ekzistojn edhe pushimore të ndryshme.Shkencetaret mendojne se ai do te shpertheje ne vitin 2018


GjeologjiaRedakto

TurizmiRedakto

ReferimetRedakto