Gëzim Alpion

sociolog shqiptar

Gëzim Alpion është doktor i shkencave , pedagog dhe studjues i Sociologjisë nga Dibra, i formuar në Kajro Egjipt 1989 dhe jeton e punon në Universitetin e Birmingam-it në Angli pasi kualifikohet PhD në Universitetin e Durham-it në vitin 1997. Sociolog tepër aktiv Dr Alpion njihet për rolin në lobingun e ndërtimit të Rruga e Arbërit dhe veprën studimore Nënë Tereza shenjtore apo celebritet? - Mother Teresa: Saint or Celebrity? London and New York: Routledge, 2007

Vepra studimoreRedakto

  • Mother Teresa: Saint or Celebrity? London and New York: Routledge, 2007 (simultaneously published in the UK, the USA and Canada); Indian Edition (in English), New Delhi: Routledge India, 2008; Italian Edition (in Italian), Rome, 2008.
  • Encounters with Civilizations: From Alexander the Great to Mother Teresa, Kolkata: Meteor Books, 2008.
  • Foreigner Complex: Essays about Egypt, Birmingham: University of Birmingham CPS, 2002.

ReferimeRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto