Georg Michael Kerschensteiner - shqip Georg Mihal Kërshenshtajner (Mynih, 29 korrik 1854 – Mynih, 15 janar 1932) ishte pedagog i shquar gjerman, themelues dhe teoricien i shkollës së punës, teoricien i edukimit qytetar e shtetëror dhe ithtar i pedagogjisë aksiologjike (pedagogjisë kulturore), njëri ndër pedagogët më të shquar të pedagogjisë së shkollës së re.

Georg Kerschensteiner
(1854 - 1932)

WP Georg Kerschensteiner.jpg
Emri: Georg Kërshenshtajner
Lindi më: 29 korrik 1854
Vendlindja: Mynih, Gjermani
Vdiq më: 15 janar 1932
Vdiq në: Mynih Gjermani
Profesioni: pedagog