Hajdar Salihu (lindi në vitin 1950 në Batushë, fshat malor në komunë të Gjakovës) është shkrimtar shqiptar nga Kosova.

Shkollën fillore e kreu në fshatin e afërm të Mulliqit kurse normalen dhe ShLP në Gjakovë. Më tej vazhdoi studimet universitare dhe pasuniverzitare në UP, dega Gjujë dhe Letërsi Shqipe. Magjistroi me temën Poezia shqipe me alfabet arab në Kosovë.

H. Salihu punoi disa vjet si arsimtar në fshatrat Krelan dhe Mulliq. Mandej punon si profesor në gjimnazin e Deçanit por përjashtohet nga puna (1981) dhe rifillon aktivitetin profesional më 1987 pranë Teatrit Popullor në Gjakovë.

Veprat kryesore:Redakto

  • Udha e ditës së nesërme (roman, 1990)
  • Jerina dhe helmi (roman, 1994)
  • Raport për jetën paralele (roman, 1994)

Pas vdekjes iu botuan:Redakto

  • Stina e mjegullës (1999)
  • Baladë për kthimin e nizamëve (2005)

Si që u përmend, pas vdekjes botohet dorëshkrimi i tij Ese për stinën e mjegullës tani të titulluar Stina e mjegullës (1999) nga i cili edhe u zgjodh një fragment nga kapitulli i parë.

Lidhje të jashtmeRedakto