Helmut Schmidt

politikan gjerman

Helmut Heinrich Waldemar Schmidt (lindur më 23 dhjetor, 1913), politikan Gjerman, Kancelar i Gjermanisë Perëndimore nga 1974 deri në 1982.

Helmut Schmidt
Bundesarchiv B 145 Bild-F039611-0005, München, DGB Kundgebung 1. Mai retouched.jpg
Kancelar i Republikës Federale Gjermane
16 maj 19741 tetor 1982
Paraardhësi: Willy Brandt
Pasardhësi: Helmut Kohl
Ministri i Financave
7 korrik 197216 maj 1974
Paraardhësi: Karl Schiller
Pasardhësi: Hans Apel
Ministri i Ekonomisë
7 korrik 197215 dhjetor 1972
Paraardhësi: Karl Schiller
Pasardhësi: Hans Friderichs
Ministri i Mbrojtjes
22 tetor 19697 korrik 1972
Paraardhësi: Gerhard Schröder
Pasardhësi: Georg Leber
Të dhënat personale
Lindi më: 23 dhjetor 1913 (94 vjeç)
Lindi në: Hamburg, Gjermani
Kombësia: Gjerman
Profesioni: Ekonomist dhe Shkenca politike
Partia politike: Partia Social Demokrate e Gjermanisë