Ilir Prapashtica lindi në Prishtinë1 Dhjetor 1972. Ka mbaruar aktrimin në Fakultetin e Arteve (klasa e Enver Petrovcit) në Prishtinë. Aktualisht është personazh në Teatrin Kombëtar në Prishtinë.

Ai sot konsiderohet si një ndër përsonazhët më humoristike në Kosovë. Ai ishte e njohur edhe para vitit 1997 mirëpo me fillimin e transmetimit të serialit Familja Moderne, ku ai luan rolin e Longarit (Longari), një rol kyç në freskinë dhe humorin e serialit. Roli i tij, një problemaxhi shumë i madh, nxjerr shumë telashe dhe poashtu gënjen.

BurimetRedakto