Familja Moderne e filloi transmetimin më 31 Dhjetor 2001 në kanalin e RTK-së Ishin kushtet më të vështira kur aktorët kishin luajtur nëpër seriale të ndryshme nëpër videokaseta të asaj kohe mirëpo gjithmonë shkoi ngadal-ngadal si valë valë që filloi me shuajtur serialet si "Mahalla Jon","Mahmutovit Rexhepovit" te cilat nuk zgjaten më shumë se një dekadë e gjysëm një vit më vonë regjisori Fatos Berisha e kreu një kurs në Londër aktoret ishin gjatë luftes refugjat dhe gjetën vetën atje krahas tij ishte Xuxi,Luan Jaha,Dukagjin Lipa,Aurita Agushi,Fatmir Spahiu,Yllka Gashi,Nentor Fetiu etj.

Ai bashkebisedoi me skenaristin Virtyt Kelmendi atje ne Londer dhe idea ishte e Virtytit duke u bazuar ne shum episoda,situata pas perfundimit Luftes dhe transmetuan drejtprejt ne RTK Ne Natën e vitit Ri 31 Dhjetor 2001 filluan xhirimet e episodave te para te cilat u transmetuan ne Fund te vitit 2002 dhe ne fillim te vitit 2003 aktoret e pare ishin Leze Qena,Dibran Tahiri,Myrvete Kurtishi,Luan Jaha,Armond Morina,Xhejlane Godanci,Yllka Gashi,Vlora Merovci,Nentor Fetiu,Aurita Agushi,Adhurim Demi,Ramadan Malaj - Badi,Ahmet Spahiu,Lyra Xhoci,Hana Noka,Leke Berisha,etj.

Në 16 Shtator 2003 seriali vendor i tejkaloi situat e sezonit pare me te cilat u pelqyen shume dhe pati perpjekje ky serial duke u bazuar ne idene e Virtytit tanime totalisht ndrron stilim e situatave episodave te ndryshme fillon nje sezon me e re me nje befasi te kendshme me nje skenariste tjeter nga Prizreni Visare Aliu pasi qe Virtyt u ndje i lodhur nga kjo pune dhe u kthye serish ne Londer aktoret prap se prap i mbeten besnike skenes dhe serialit po ket vit shohim aktore te ndryshem si Fatmir Spahiu,Fjolla Nushi,Ilir Prapashtica,Ramadan Malaj - Badi,Dua Lipa, tanime vjen krejt ndryshe ne episodin e 50-te te vitit 2004 shohim tanime krejtsisht ndryshim totalisht me Aktorin Ilir Prapashtica - Longari i cili kishte ardhur nga Zvicra dhe ideja ishte Armondit per kete.

Në 13 Shtator 2004 sjell nje ndryshim me drrastik me te ri Familja Moderne xhirimet per sezonin e trrete duke i tejkaluar ato situatat e sezonit 2 vazhdon sezona vjeshtore ne Tetor 2004 me regji te Fatos Berishes dhe Skenar te Visare Aliut duke perfshir aktore te ndryshem tanime si Arta Selimi,Zymer Leci,Ahmet Spahiu,Nexhmedin Berisha,Ergjan Seci,Kushtrim Hoxha,Jakup Çoçaj,Gazmend Bulliqi,Igballe Qena,Fatos Berisha,etj.