Luan Jaha Lindi në Prishtinë më 11 Tetor 1967 aktor shqiptar nga Kosova Fakultetin e Arteve Dega e Artit Dramatik, në klasën e Enver Petrovcit, e kreu 1994,në Prishtinë. Ka luajtur në rreth 50 shfaqje teatri, dallohet me shfaqen "Duke pritur Godonë "Bekett, me të cilën mori çmimin special të jurisë në MESS të Sarajevës më 1997. Ndër shfaqet e tija të njohura janë “Karrigat”ionesku, "Armiku i popullit" Ibsen, "Hamleti", "Fluturimi në folën e qyqës", "Shopping & Fucking" ,"TREGTARI I VENEDIKUT","I LIGU PER MEND"dhe "KOPËSHTI I VISHNJEVE"

Mori pjesë në shumë filma, Tv drama dhe seriale, ku mund të veçohet “Kosova 9.11.”, që u shpall filmi më i mirë në Festivalin Ndërkombëtar “Tirana 2003”. "Kukumi" Filmi me i mire shqiptare 2006 dhe "Koha e kometës" filmi me i mire shqiptare 2008, "Der Albaner"2009, "Forgivnes of blood" 2009, "Room 304" 2010 "Tri dritare dhe një varje" 2013, "Sworn virgine" 2014.

Është i popullarizuar me serialin “Familja moderne”, ku interpreton Dajen Skënder. Është pedagog në Fakultetin e Arteve në Prishtine, Drejtimi i Aktrimit.

Titull shembull Redakto

Filmografia Redakto

"Tri dritare dhe një varje"

"A month"

"Diamanti"

"Cirku fluturues"

"Pranverë e paharruar..."

"Sworn virgine"

"A dream"


  Ky artikull në lidhje me një aktor është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.