Im atë donte Adolfin është roman me autor Mehmet Kraja. Botuar në Tiranë nga "Onufri", në vitin 2005.

Im atë donte Adolfin
AutorMehmet Kraja
Gjuhashqip
Zhanriroman
BotoiSh.B.Onufri
Faqe183

Përmbajtja Redakto

Është njëra nga veprat më të rëndësishme të autorit, me të cilin ai arrin kulmin e fazës së re të shkrimit romanor, e cila del e veçantë dhe me ndikim në mbarë letërsinë shqipe: grotesku si mënyrë e trajtimit të ngjarjeve të shënuara historike, me dimensione të qarta tragjike në jetën e njerëzve “të vegjël”, të cilët përdoren në mënyrë të pamëshirshme nga ngjarjet e mëdha, të tilla që tronditin botën. Për shkak të një rrethane rastësore, protagonisti i këtij rrëfimi vendos të bëhet mbështetës i një ideologjie dhe të kundërshtojë një tjetër, pa e kuptuar se me këtë veprim është gjendur ndërmjet dy botëve të armiqësuara përjetësisht.

Shfaqje Redakto

Është realizuar edhe një shfaqje teatrale nga me tekst të Mehmet Krajës dhe regji të Ilir Bokshit.[1]

Shih edhe Redakto

Referime Redakto

  1. ^ Isa Vatoci (2018). ""Teatri i Gjilanit rikthen shfaqjen 'Im atë donte Adolfin'"". Marrë më 19 shtator 2020.

Literatura Redakto