Shtëpia Botuese Onufri është një shtëpi botuese e pavarur shqiptare me qendër në Tiranë, Shqipëri dhe një degë në Prishtinë. Onufri u themelua në vitin 1992 në Elbasan dhe konsiderohet si shtëpia kryesore për botimeve e punimeve klasikëve dhe shkencore në gjuhën shqipe. Ajo gjithashtu boton edhe vepra të autorëve dhe studiuesëve të huaj në italisht dhe anglisht. Shtëpia Botuese Onufri ose Onufri Botime është emërur sipas piktorit të shekullit të 16të Onufri. Themeluesi i shtëpisë botuese dhe drejtor ekzekutiv i tanishëm është Bujar Hudhri.

Logo e Shtëpisë Botuese Onufri

Historia

Redakto

Në vitin 1992 Bujar Hudhri themeloi Onufrin shpejt pas rënies së komunizmit me një vizion për të vazhduar përhapjen e kulturës shqiptare në një kohë të historisë së Shqipërisë, kur popullata e saj ishte e magjepsur me veprat e huaja.[1]

Çmimet

Redakto

Titujt

Redakto

Titujt më të rëndësishme të publikuara nga Onufri përfshijnë:

Referimet

Redakto

  1. ^ Padgett, Ron. Albanian Diary. Great Barrington, MA: The Figures, 1995. p. 5.

Lidhjet e jashtme

Redakto