Enti i Leksikografisë Mirosllav Krlezha (kroatisht: Leksikografski zavod Miroslav Krleža ose LZMK) është institucioni kombëtar leksikografik i Kroacisë. Selia e Entit ndodhet në Zagreb. Ai u themelua fillimisht në vitin 1950 si Enti Leksikografik Kombëtar i Republikës Socialiste Federative të Jugosllavisë ose shkurt Enti Leksikografik i Jugosllavisë. Më vonë u riemërua sipas themeluesit të tij, enciklopedistit dhe shkrimtarit kroat Miroslav Krleža.[1][2]

Instituti Leksikografik Miroslav Krleža në Zagreb

Galeria Redakto

Shih edhe Redakto

Referime Redakto

  1. ^ Jelavich, Charles (qershor 1962). "The Importance of the Leksikografski Zavod to the Scholar". Slavic Review (në anglisht). 21 (2): 330–335. doi:10.2307/3000636. ISSN 0037-6779. JSTOR 3000636.
  2. ^ "Jugoslavenski leksikografski zavod "Miroslav Krleža"". Enciklopedija Jugoslavije VI (në kroatisht) (bot. 2nd). Zagreb: Jugoslavenski leksikografski zavod "Miroslav Krleža". 1990.

Lidhje të jashtme Redakto