Ismet Peja

këngëtar shqiptar

Ismet Peja (27 Prill 1937) është këngëtar i këngëve të vjetra qytetare. Ai lindi në Gjakovë dhe është i biri i Musa Pejës, i cili ishte po ashtu këngëtar i melosit shqiptar.

Ismet Peja.jpg

Që në fëmijëri prej moshës 13/14 vjeçare filloi të merrej me muzikë. Sukseset më të mëdha i arriti me shoqërinë muzikore "Hajdar Dushi", me të cilën kishte prezantime të shumta në TVP dhe Radio Prishtinë.

Albumi i tij i parë doli në vitin 1986 me orkestrën e "Hajdar Dushit". Gjerë tani ka publikuar një numër të madh të albumeve muzikore dhe 4 videokaseta.

Në vitin 2005 nxori një album me djalin e tij, këngëtarin Visar Peja.

Disa nga këngët e tijRedakto

 • Ismet Peja & Bujar - Paloja Potpuri
 • Dashunija si rrufe
 • Errësinë e pyllit
 • Sarajeva shehër i bukur
 • Gazel
 • Në muzeun historik
 • Dal e dal po vjen behari
 • 30 ditë në Ramazan
 • Fustani me pika
 • Moj Selvije
 • Këngë për Anton Çettën
 • Dy dele - 300 pare
 • M`kanë thanë shoqet mramë
 • M`ka shkue djali në Gjermani
 • Po të lutem shoku im
 • Seç po punojshin tre vllazën
 • Mori Shkodër -Shkodra jonë
 • Kush kërcen napolonin
 • Dedë Gjo Luli
 • Hej Kaçanik shkëmb e gurë
 • Këngë për Ali Pashë Tepelenën
 • Gjallë në dhe
 • Potpuri këngësh të vjetra gjakovare
 • Sarajeva shehër i bukur
 • Kënga e pleqërisë
 • Larg teje oj nanë
 • Qiri Qiri
 • Moj Sanije bukurije
 • Ma mirë në pyll se në qytet
 • Kënga e Ymer Drizës
 • Valle e zileve
 • Një ditë të dielë
 • Mor djalë i Gemit

Lidhje të jashtmeRedakto