John Maxwell Coetzee

shkrimtar afrikano-jugor

John Maxwell Coetzee ( Cape Town, 9 shkurt 1940 ), shkrimtar jugoafrikan, përkthyes dhe kritik i letërsisë.

John Maxwell Coetzee Nobel prize medal.svg
J.M. Coetzee by Kubik.JPG
U lind më9 shkurt 1940
Cape Town, flamuri Republika Jugafrikane
KombësiaJugoafrikane; australiane
Gjinitë letrareprozë

Në vendin e tij të lindjes punoi si profesor i letërsdisë nga viti 1972, ndërsa karierën si romansier e filloi në vitin 1974. Pas gjshtë viteve fiton reputacion ndërkombëtar me romanin "Waiting for the Barbarians". Është anëtar i univerzitetit "Committee of Social Thought" në Chicago nga viti 1996. Është njëri ndër autorët më të çmuar të kohës së sotme. Më 2003 është lauret i Çmimit Nobel për Letërsi

J. M. Coetzee jeton dhe punon në Australi.

VepratRedakto

Veprat në gjuhën shqipeRedakto

  • "Askund" 2005 Tiranë (Skanderbeg books)

Lidhjet e jashtmeRedakto