Joker (film i vitit 2019)

Film i vitit 2019

Joker është një film amerikan i vitit 2019, i zhanrit triller psikologjik, i drejtuar dhe prodhuar nga Todd Phillips, i cili bashkë-shkroi skenarin me Scott Silver . Filmi, i bazuar në personazhet DC Comics, yjet Joaquin Phoenix si Joker dhe ofron një histori të origjinës së mundshme për personazhin. E vendosur në vitin 1981, ajo paraqet Arthur Fleck, një komedian i dështuar, i cili bëhet i marrë dhe nihilist, frymëzon një revolucion të dhunshëm kundër-kulturor kundër të pasurve në qytetin Gotham. Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen, Glenn Fleshler, Bill Camp, Shea Whigham dhe Marc Maron shfaqen në role mbështetëse. Joker u prodhua nga Warner Bros. Pictures, DC Films, dhe Joint Effort, në bashkëpunim me Bron Creative dhe Villageshow Pictures, dhe shpërndarë nga Warner Bros.

Joker

Kompanitë prodhuese
Warner Bros. Pictures
DC Films
Joint Effort
Bron Creative
Village Roadshow Pictures


Skenari Redakto

Aktorët

Prodhimi Redakto

Shkrimi Redakto

Marketing Redakto

Shpërndarja Redakto

Pritja Redakto

Shënime Redakto

Referimet Redakto

Lidhje të jashtme Redakto