Karabullaku i detit

speciet e zogut

Karabullaku i detit (latinisht: Phalacrocorax carbo), i njohur eshe si vrançi i madh ose korbi i ujit, është anëtar i familjes së karabullakëve të shpezëve të detit. Çiftohen më së shpeshti në Botën e vjetër dhe bregun atlantikAmerikës Veriore.

Karabullaku i detit
Phalacrocorax carbo Vic.jpg
Një karabullak deti në Australi.
Klasifikimi shkencor
Mbretëria:
Filumi:
Klasa:
Rendi:
Familja:
Gjinia:
Lloji:
P. carbo
Emri binomial
Phalacrocorax carbo
(Linnaeus, 1758)
Great Cormorant Range.png
Përhapja
Phalacrocorax carbo

Shiko dheRedakto