Hape menynë kryesore

Statistika të Kategorisë së Parë në sezonin 1937. Ky ishte Kampionati i 7të i Shqipërisë.

Sezoni i kaluar: Kategoria e Parë 1936. Sezoni i rradhës: Kategoria e Parë 1939.

Klasifikimi dhe rezultatetRedakto

Rendi Skuadra N F B H G.SH G.P Pikë
1 SK Tirana 18 17 1 0 74 8 35
2 Bashkimi Shkodran 18 14 1 3 55 15 29
3 SK Kavaja 18 10 2 6 49 20 22
4 Skënderbeu Korçë 18 9 2 7 22 31 20
5 Bashkimi Elbasanas 18 7 3 8 28 28 17
6 Bardhyli Lezhë 18 6 3 9 22 42 15
7 Dragoj Pogradeci 18 4 5 9 18 36 13
8 Teuta Durrës 18 4 3 11 13 35 11
9 Ismail Qemali 18 3 4 11 10 43 10
10 Tomori Berat 18 3 4 11 17 50 8
SKT BAS SKK KSK KSE KSB KSP KTD KSV KTB
SK Tirana 4:1 2:0 2:0 4:1 11:0 8:0 8:0 2:0 5:1
Bashkimi Shkodran 0:2 3:1 3:0 4:1 7:0 5:0 1:0 6:0 7:0
SK Kavaja 1:2 2:0 3:0 5:3 5:0 3:0 3:0 9:1 8:0
KS Skënderbeu Korçë 1:5 1:3 2:1 0:2 2:1 1:1 1:0 5:0 0:2
Bashkimi Elbasanas 0:2 1:3 2:0 3:0 0:0 0:0 0:0 2:0 4:1
Bardhyli Lezhë 2:2 1:2 3:1 3:4 2:0 1:2 1:0 1:1 2:0
Dragoj Pogradeci 1:4 0:2 1:1 1:2 2:1 1:2 4:1 1:1 2:0
Teuta Durrës 0:2 2:4 0:3 0:1 1:2 2:1 1:0 2:1 1:1
Ismail Qemali 0:4 0:0 0:2 0:0 0:4 2:0 1:0 1:2 2:1
Tomori Berat 0:5 0:4 1:1 1:2 4:2 0:2 2:2 1:1 2:0

Përbërja e skuadrës fitueseRedakto

LiteraturaRedakto

  • Giovanni Armillotta: Almanaku i kategorisë së dytë (1930/2008-09) dhe i futbollit shqiptar. ARACNE EDITRICE S.r.l., Tirana 2009.
  • Besnik Dizdari: Historia e Kampionateve të Shqipërise – Libri i parë: Vitet '30. Albin, Tirana 1999, ISBN 99927-32-25-3.

ReferimeRedakto