Kazaja e Shkodrës ishte një njësi administrative brenda Sanxhakut të Shkodrës që funksionoi gjatë Perandorisë Osmane deri në 1912, me shpalljen e Pavarësisë së Shqipërisë.[1]

Kjo kaza më 1485 ndahej në nahijet e Shkodrës, të Drishtit, të Bregut të Këndejmë (Bregu veri-lindor i liqenit të Shkodrës), të Bregut të Përtejmë (Bregu jug-perëndimor i liqenit të Shkodrës), të Krajnës, të Merkodit, të Maleve të Shestanit dhe të Maleve Mjet (zona e Shëngjinit).[2]

ReferimeRedakto

  1. ^ Stefanaq Pollo (1983). Historia e Shqipërisë: Vitet 30 të shek. XIX-1912. II. Akademia e Shkencave e RPS të Shqipërisë, Instituti i Historisë. f. 49. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ Pulaha, Selami, red. (1974). Defteri i regjistrimit të Sanxhakut të Shkodrës i vitit 1485. Tiranë: Akademia e Shkencave e RP të Shqipërisë - Instituti i Historisë. f. 4. OCLC 25633315. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)