Kepi i shpresës së mirë (Cape of Good Hope) është kep shkëmborë në bregdetin Atlantik të Afrikës Jugore.

Cape of Good Hope.jpg
Shtrirja gjeografike

Evropiani i parë i cili ka zbuluar ka qenë Bartolomeo Dias 1488. Në afërsi të kepit është vendosur kolonia në vitin 1652, nga e cila koloni është zhvilluar qyteti Kejptaun dhe provinca Kejp, e cila ka qenë nisma e Afrikës jugore.

Për Kepin e shpresës së mirë zakonisht mendohet se është pikë më jugore e Afrikës, dhe pika e cila e ndan Oqeanin Indian me Oqeanin Atlantik. Në të vërtetë Kepi I Gjilpërës është pika më jugore e Afrikës dhe ndodhet 150 km në juglindje Në afërsi të kepit të shpresës së mirë është Kejptaun, diku rreth 30 kilometra në veri të Kepit .

HistoriaRedakto

Flora dhe faunaRedakto