Komuna e Lebanës (serbisht: Општина Лебане/Opština Lebane) është komunë në qarkun Jabllanicë në jug të Serbisë. Selia e komunës është qyteza Lebanë. Sipas regjistrimit të vitit 2011, komuna e Lebanës kishte 22.000 banorë.

Gjeografia Redakto

Komuna e Lebanës ka një pozitë gjeografike që në veri kufizohet me komunën e Bojnikut, në jug kufizohet me komunën e Dardanës, në lindje me komunën e Leskocit dhe në perëndim me komunën e Medvegjës.

Demografia Redakto

Sipas regjistrimit të vitit ... në komunën e Lebanës jetojnë banorë nga të cilët x % janë ...


Ekonomia Redakto

Popullata e komunës së Lebanës më së shumti merret me ...

Lidhje të jashtme Redakto