Rafunë (serbisht: Рафуна/Rafuna) është fshat në komunën e Lebanës, Serbi.

Rafunë
Fshat

Gjeografia

Redakto

Rafuna eshte nje vendbanim ne Komunen e Lebanes. Ne veri kufizohet me fshatin Shillovë, ne lindje me fshatin Poroshticë, ne jug kufizohet me Buvcen, ne veriperendim kufizoet me fshatin Rukoc i Medvegjës dhe ne perendim kufizohet me fshatin shqiptar te Komunes se Medvegjës Llapashtica e Epërme.

Demografia

Redakto

Nga 450 banor sa kishte në vitin 1948 numri i banorëve ka rënë në 77.

Dikur i banuar nga shqiptarët, ndërsa tash vetëm nga serbët.

Lidhje të jashtme

Redakto