Dërvodel (serbisht: Дрводељ/Drvodelj) është fshat në komunën e Lebanës, Serbi.

Dërvodel
Fshat

Gjeografia Redakto

Dërvodeli kufizohet me fshatrat Bucë dhe Klaiq ne veri, ne lindje kufizohet me fshatin Radec dhe ne jug e perendim kufizohet me fshatrat e Medvegjës - Sijarinën dhe Gjylekrështën.

Demografia Redakto

Nga 567 banor sa kishte në vitin 1948 numri i banorëve ka rënë në 38.

Dikur i banuar nga shqiptarët, ndërsa tash vetëm nga serbët dhe malazezët kolonizator.

Lidhje të jashtme Redakto