Radeci

fshat në rrethin Jablanica,Serbi

Radec (serbisht: Радевце/Radevce) është fshat në komunën e Lebanës, Serbi.

Radec
Fshat

Gjeografia

Redakto

Radeci është vendbanim kodrinoro-malor ne Komunën e Lebanes. Kufizohet me Dërvodellin ne veri, me Klaiqin ne lindje, ne jug kufizohet me Lipovicën dhe ne perëndim kufizohet me fshatin Ramabajë.

Demografia

Redakto

Ne regjistrimin e vitit 2011 mbajtur ne Serbi, Radeci kishte vetëm 38 banor te përkatësisë etnike serbe. Edhe nga ky fshat u dëbuan shqipeteret me dhune nga forcat serbe ne vitet 1877-1878, pas Kongresit te Berlinit ku u vendos padrejtësisht ti ipej kjo treve shqiptare Serbisë.

Tabela e ndryshimit te popullsisë

Redakto
1948 1953 1961 1971 1981 1991 2002 2011
585 668 617 450 309 160 94 38

Lidhje të jashtme

Redakto