Zyra e Kryeministrit, ose Kryeministria është zyra dhe rezidenca zyrtare e Kryeministrit të Shqipërisë. Është një agjenci ekzekutive e nivelit ministror brenda Qeverisë së Shqipërisë që merret me ministritë dhe çështje të tjera politike që kanë një rëndësi të madhe për kombin, si korrupsioni dhe zgjedhjet. Ai përbëhet gjithashtu nga stafi i drejtpërdrejtë i Kryeministrit, si dhe nivele të shumta të stafit mbështetës që i raportojnë Kryeministrit.

Zyra e Kryeministrit
Vula zyrtare
Agency overview
Formuar1920; 104 vite më parë (1920)
JuridiksioniShqipëria Republika e Shqipërisë
Selitë qendroreBulevardi Dëshmorët e Kombit 7, 1010 Tiranë, Shqipëri
Buxheti vjetorStampa:Format price ALL (2018)[1]
Ministër përgjegjës
Zëvendësministër përgjegjës
Faqja e internetitOfficial Website

Objekti është ndërtuar në vitin 1941[2] dhe ndodhet në Bulevardin Dëshmorët e KombitTiranë, i cili është edhe rezidenca dhe zyra zyrtare e Kryeministrit të Shqipërisë.

Institucionet në varësi

Redakto
 • Agjencia për Kërkim, Teknologji dhe Inovacion (AKTI)
 • Agjencia e Ofrimit të Shërbimeve të Integruara (ADISA)
 • Agjencia e Prokurimit Publik
 • Agjencia Kombëtare e Shoqërisë së Informacionit (AKSHI)
 • Agjencia Kombëtare e Sigurisë Informatike
 • Agjencia për Mbështetjen e Shoqërisë Civile
 • Agjencia Telegrafike Shqiptare (ATSH)
 • Akademia e Shkencave
 • Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP)
 • Autoriteti Kombëtar për Certifikimin Elektronik dhe Sigurinë Kibernetike (AKCESK)
 • Autoriteti Shtetëror për Informacionin Gjeohapësinor (ASIG)
 • Departamenti i Administratës Publike
 • Drejtoria e Shërbimeve Qeveritare
 • Drejtoria e Sigurisë së Informacionit të Klasifikuar (DSIK)
 • Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave (PDSH)
 • Fondi i Zhvillimit Rajonal (FZHR)
 • Inspektorati Qendror
 • Instituti i Statistikave (INSTAT)
 • Komisioni i Prokurimit Publik (KPP)
 • Komiteti Shtetëror për Minoritetet
 • Sekretariati Kombëtar i Ujit
 • Shërbimi Informativ Shtetëror (SHISH)
 • Shkolla Shqiptare e Administratës Publike (ASPA)

Zyrtarët

Redakto

Shiko edhe

Redakto

Referime

Redakto
 1. ^ "LIGJ Nr. 109/2017 PËR BUXHETIN E VITIT 2018" (PDF). Arkivuar nga origjinali (PDF) më 22 dhjetor 2018. Marrë më 8 nëntor 2021. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 2. ^ "Rama: Ja si ka qenë Kryeministria në vitet 1940-1941 kur u ndërtua". shqiptarja.com. 21 shtator 2013. Marrë më 9 prill 2018.