LaTeX është një gjuhë markup dokumentesh si dhe sistem për përgatitjen e dokumenteve për programin e përgatitjes për shtyp TeX. Zakonisht përdoret për përshkrimin e dokumenteve të gjata (p.sh. për përpunimin e librave, të temave të diplomës etj.), për përpunimin e dokumenteve teknike dhe shkencore të cilat përmbajnë formula të ndërlikuara matematike dhe profesionistë të tjerë, pasi është më i përshtatshëm se programi MS Word.

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto