Libraria është një objekt, ndërtesë a dhomë e veçantë ku bëhet shitja ose tregtimi i librave e që paraqet pikën e fundit të shpërndarjes së librave pas botimit të tyre. Njerëzit të cilët angazhohen në librari quhen librar ose librashitës. Themelimi i bibliotekave të para zë fill rreth vitit 300 p.e.s. gjë e cila e stimuloi veprimtarinë e shitësve të librave edhe në Athinë dhe qytetet tjera antike greke.[1]

Këndi i librave në Prishtinë
Cărturești Carusel, një librari në një ndërtesë historike nga Bukureshti (Rumani), e ndërtuar në vitin 1860 si një bankë. Brendësia e saj kombinon arkitekturën e Barokut të Rilindjes me modelin modern

Shih edhe

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ Dix, T. Keith. ""Public Libraries" in Ancient Rome: Ideology and Reality". Libraries & Culture (në anglisht). University of Texas Press. 29 (3): 282-296. JSTOR 25542662.