Licia Albanese (* 22 korrik 1909Bari) dhe vdiq më 15 gusht 2014, është një italiane (me prejardhje arbëreshe) këngëtare opere (Sopran) dhe themeluese e Licia Albanese-Puccini Foundation.

JetaRedakto

Në vitin 1934 Licia Albanese debutoi në Teatro alla ScalaMilanoMadama Butterfly, një oper e Giacomo Puccini. Përpara se të shkonte në Amerikë, arriti suksese te medha në Itali, Francë dhe Angli. Që nga 1940 ka qenë nje mik i rrgullt i Metropolitan OperaNew York City dhe më 1945 morri shtetësinë amerikane. Ajo fituar famë në regjistrimet me Beniamino Gigli dhe Arturo Toscanini. Në vitin 1975 Albanese themeloi Licia Albanese-Puccini Foundation, për të mbështetur artistët dhe këngëtarët e rinj.

NJë prështypje të veçcante Licia Albanese i ka lënë publikut me interpretimin e pjesës së Cho-Cho-San, e ashtëquajtura Butterfly, në operën e Giacomo Puccinit Madama Butterfly.

NderimeRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto