Lili dhe Endacaku

filmi i animuar amerikan i vitit 1955

Lili dhe Endacaku (angleze: Lady and the Tramp) është një film i animuar amerikan i vitit 1955 nga regjisori Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, dhe Hamilton Luske. Filmi u shpërndarë nga studio Disney dhe shfaqur për herë të parë në ShBA me 22 qershor 1955. Një vazhdim i filmit, Lili dhe Endacaku 2 u shfaq ne 2001.

Lidhje të jashtmeRedakto