Liquid Tension Experiment 2

album nga Liquid Tension Experiment

Liquid Tension Experiment 2 është albumi i dytë i bendit Liquid Tension Experiment, i lëshuar më 15 qershor 1999, pasuesi i albumit Liquid Tension Experiment. Këngët këtu janë kryesisht të improvizuara, me përsëritje të rralla. Edhe ky album iu takon zhanreve instrumental rock, progressive metal dhe jazz fusion, që do të thotë as këtu nuk ka pjesë vokale.

Liquid Tension Experiment 2
LiquidTensionExperiment2.jpg
Studio album by
Released15 qershor 1999
Recordedtetor dhe nëntor 1998 - Millbrook Sound Studios
GenreProgressive metal
Instrumental rock
Metal fusion
Length74:04
LabelMagna Carta
ProducerLiquid Tension Experiment
Liquid Tension Experiment chronology
Liquid Tension Experiment
(1998)
Liquid Tension Experiment 2

KëngëtRedakto

 1. "Acid Rain" – 6:36
 2. "Biaxident" – 7:40
 3. "914" – 4:01
 4. "Another Dimension" – 9:50
 5. "When The Water Breaks" – 16:58
 6. "Chewbacca" – 13:35
 7. "Liquid Dreams" – 10:48
 8. "Hourglass" – 4:25

Anëtarët pjesëmarrësRedakto

ShënimeRedakto

 • Një pjesë e këngës "Acid Rain" është e luajtur në koncertin e Dream Theater Live Scenes from New York.
 • Kënga "When The Water Breaks" është e ashtuquajtur sepse kur bendi ishte duke e shkruar pjesën qëndrore të saj, John Petruccin e lajmëruan se gruas së tij (e cila ishte duke lindur) iu kishte derdhur uji. Në atë pjesë të këngës ndihet një zë bebe si pikë referimi për të treguar se në atë moment Petrucci e mori lajmin.
 • John Petrucci tregon se kënga "Hour Glass" është shkruar dhe inçizuar vetëm për 3 orë - gjë që tregon se sa më lirshëm kanë komponuar Liquid Tension Experiment se sa Dream Theater.