Lista e liqeneve në Shqipëri

artikull-listë e Wikimedias

Këtu e gjeni listën e liqeneveShqipëri.

Liqeni i Ohrit dhe i Prespës

Lista Redakto

Radhë Liqen Sipërfaqja Thellësia (max.) Lartësi
1. Liqeni i Shkodrës 368 km² 44 m ±6 m
2. Liqeni i Ohrit 349 km² 289 m 695 m
3. Liqeni i Prespës 273 km² 54 m 853 m
4. Liqeni i Fierzës max. 72 km² 128 m 295 m
5. Liqeni i Prespës së vogël 45 km ² 9 m 856 m
6. Laguna e Karavastasë 45 km ² 1,3 m ±0 m
7. Laguna e Nartës 26,7 km ² 0,9 m ±0 m
8. Liqeni i Butrintit 16 km² 21 m ±0 m
9. Liqenet e Lurës    
10. Liqenet e Belshit      
11. Liqeni i Farkës 0,75km²    

Galeria Redakto

Shiko dhe këtë Redakto