Mësonjëtorja është një film shqiptarë i prodhuar në Shqipëri në vitin 1979.

Regjia: Muharrem Fejzo, Skenari: Natasha Lako, Producent: Shqipëria e Re, Muzika: Limos Dizdari.

Përmbajtja e filmitRedakto

Dafina nje grua e re e shkolluar kthehet në qytet për të hapur shkollën e parë për vajzat. Ajo ndeshet me pengesat dhe intrigat e thurura nga kreu i Sanxhakut i cili kërkon rrugë të ndryshme për ta nxjerrë Dafinën nga qyteti. Për të ndaluar përpjekjet e saj për ngritjen e shkollës kleri përpiqet të helmojë dhe çkishërojë Dafinën. Shkollën e djegin. Xhaxhai i saj Stefan Bardhi luftëtari Kajo dhe çifti që e strehon Dafinën e ndihmojnë atë.


Aktorët në roleRedakto