Maher Bin Hamad Bin Muhammad Bin Al-Mu'aiqly Al-Balaw (Arabisht ماهر بن حمد بن محمد بن المعيقلي البلوي; lindi më 7 janar 1969) është imam i Xhamisë së MadheMekë.[1]

Mahir el-Muekli
ماهر المعيقلي
Imam i Mesxhidit Haram
Personal
Lindur7 janar 1969 (54 vjet)
FejaIslam
KombësiaSaudi Arabian
Alma materUniversiteti Umm el-Kura
ProfesioniImam

Arritjet Redakto

Maher u diplomua në Kolegjin e Mësuesve në Medine, ku studioi matematikë dhe u zhvendos për të punuar në Mekke el-Mukarramah si mësues. Më pas ai u bë udhërrëfyes studentor në shkollën Prince Abdul Mexhid në Mekë. Ai ka një diplomë master në vitin 1425 hixhri në jurisprudencën e Imam Ahmed bin Hanbelit në Kolegjin e Sheriatit në Universitetin Umm el-Kura dhe mori një doktoraturë në interpretim. Ai punon si asistent profesor në Departamentin e Studimeve Gjyqësore në Kolegjin e Studimeve Gjyqësore dhe Rregulloreve në Universitetin Umm el-Kura.[2] and holds the position of Vice Dean for Graduate Studies and Scientific Research.

Punimi titullohej: Çështjet e jurisprudencës së Imam Ahmed Ibn Hanbelit sipas transmetimit të Abdulmalik el-Mejmunit (mbledhje dhe studim). Ai mori doktoraturën në Universitetin Umm el-Kura në vitin 1432 hixhri, i cili është hulumtimi i librit (Tuhfat El-Nabih, Sherh Al-Tanbih) mbi kufijtë dhe rrethet (nga Imam Shirazi në jurisprudencën Shafi'i).

Ai gjithashtu mori një tezë doktorature me titull Kryevepra e Profetit në Shpjegimin e Paralajmërimit për Al-Zanklouni Al-Shafi'i, një studim dhe hulumtim i kapitullit mbi kufijtë dhe gjyqësorin. Teza u diskutua në Sallën e Mbretit Abdul Aziz. Ai mori doktoraturën në jurisprudencë më 28 Muharrem 1434, hixhri i barabartë me 12 dhjetor 2012 gregorian.

Imami i Xhamisë së Madhe Redakto

Ai udhëhoqi predikimin e Xhamisë el-Saadi në distriktin el-Awali në Makkah el-Mukarramah. Ai priu namazit në Xhaminë e Profetit gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit në vitet 1426 dhe 1427 hixhri. Dhe ai drejtoi namazin e teravive dhe tehexhudit në Xhaminë e Madhe gjatë muajit të Ramazanit në vitin 1428 hixhri, dhe ai u emërua si Imam zyrtar i Xhamisë së Madhe në atë vit deri më sot.

Referime Redakto

  1. ^ "Biography Of Sheikh Maher Al-Muaiqly, Imam Of The Grand Mosque In Mecca" (në anglisht). المرسال. 27 shkurt 2019. Arkivuar nga origjinali më 27 shkurt 2019. Marrë më 8 maj 2022.
  2. ^ "جامعة أم القرى/Ummul Qura University" (në anglisht). uqu.edu.sa. 24 gusht 2015. Arkivuar nga origjinali më 24 gusht 2015. Marrë më 8 maj 2022.