Mao Ce Dun është film shqiptar i vitit 2007 me regji nga Besnik Bisha skenar nga Besnik Mustafaj dhe drejtor fotografie Nino Çeleste , me produksion nga B and G film Pro me Digitalb dhe Albanian Public Television, drejtor artistik Arben Basha

Përmbajtja

Redakto

Një film me stil provokues dhe humor të hidhur i cili tregon realitetin në një vend komunist si Shqipëria e viteve 1970, përmes syve dhe mëndjes së mprehtë të një cigani.[1] Ngjarja zhvillohet në një qytet të vogël në Shqipëri ku përveç jetësës civile të mirë organizuar të banorëve ndeshemi edhe me një komunitet të vogël ciganësh. Rrjedha e qetë e jetës së tyre trazohet nga lindja e një fëmije. Djali i nëntë i familjes cigane do të gëzojë jo vetëm familjen e tij por të tërë komunitetin rom. Në fakt, lindja dhe mirëqenia e tij do të jenë në krye të axhendës së marrëdhënieve zyrtare shqiptaro-kineze. Çfarë mund të shqetësojë shtetin komunist të kohës? Pikërisht lindja e një fëmije cigan me emrin MAO CE DUN, ne 1970.

Aktorët dhe rolet

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ Qëndra Kombëtare e Filmit (2006-2010), fq.12
  2. ^ https://www.imdb.com/title/tt1254284/fullcredits?ref_=tt_cl_sm#cast