Merdar është një vendbanim në komunën e Besianës, Kosovë. Pas vitit 1999 fshati është i njohur edhe me emrin Medianë. Ky fshat ndodhet në kufi me Serbinë dhe aty gjëndet kalimi kufitar zyrtar ndërmjet dy shteteve, Kosovës dhe Serbisë. Kosovarët e diasporës që udhëtojnë nëpër Serbi duhet të kalojnë nga pika kufitare e Merdarit. Në vitin 1878 fshati ishte i ndarë, me një pjesë në Kosovë dhe pjesa tjetër në Serbi.

Merdar
Medianë
Fshat

Shih dhe këtë Redakto

Lidhje të jashtme Redakto