Myftari

(Përcjellë nga Muhtar)

Myftar ose Miftar (turqisht: Muhtar, nga arabishtja مختار muḫtār - i zgjedhur) është emri për kryeplakun e mëhalles e një qyteti, ose më i madhi i fshatit, shefi (nëpunësi administrativ).

Mëhalla Dediqi ne Stjepan Pole (Graçanica)

Funksioni është ende i pranishëm në Turqi dhe Lindjen e Mesme dhe me Perandorinë Osmane ai gjithashtu është shtrirë në gjithë Ballkanin dhe në shtetet jugore të ish-Bashkimit Sovjetik.

Shih edhe Redakto