Ndihmë:Brezi i mjeteve të redaktimit

Ndihmë > Redaktimi > Redaktimi i faqeve > Brezi i mjeteve të redaktimit

shfletuesit për të cilët ofrohet mbështetje, një brez me mjete redaktimi (ang. toolbar) shfaqet automatikisht së bashku me kutinë e tekstit të redaktueshëm, sipas konfigurimit të përcaktuar tek parapëlqimet. Edhe për redaktorët të cilët nuk kanë një llogari në Wikipedia brezi i mjeteve të redaktimit shfaqet automatikisht. Brezi funksionon pjesërisht si ndihmës gjatë shkrimit të tekstit dhe pjesërisht si referencë e funksioneve të ofruara.

Brezi funksionon në shfletuesit Internet Explorer, Mozilla Suite/SeaMonkey, Firefox, Konqueror, Safari, Opera dhe Google Chrome.

Brezi i mjeteve të redaktimit.png

Për të krijuar një lidhje të brëndshme, zgjidh tekstin dhe shtyp butonin e tretë.

Në shfletuesit Mozilla, IE, dhe Chrome ju mund ta formatoni tekstin që dëshironi duke e përzgjdhur dhe duke shtypur butonin përkatës në brezin e mjeteve. Nëse e shtypni butonin pa përzgjedhur tekstin, tekst shëmbull do të shtohet aty ku keni pozicionuar kursorin (si p.sh.: '''Tekst i trashë'''). Në shfletues të tjerë, duke shtypur mbi buton shfaqet edhe një shpjegim i funksionit. (Versioni 9.0 i shfletuesit Opera mesa duket ofron mbështetje për funksionet e avancuara.)

Lista e funksioneveRedakto

Ikona Funksioni Çfarë ju shtypni gjatë redaktimit Çfarë shfaqet në faqe
  Tekst i trashë '''abc''' abc
  Tekst i pjerrët ''abc'' abc
  Lidhje e brëndshme [[aBC|abc]] abc
  Lidhje e jashtme [http://www.shëmbull.com] [1]
  Shto një figurë [[Skeda:Example.jpg]]  
  Neglizho formatimin e sintaksës wiki <nowiki>abc '''[[Tekst i trashë]]'''</nowiki> abc '''[[Tekst i trashë]]'''
  Nënshkruaj komentet në diskutime ~~~~ Përdoruesi (diskutim) 05:50, 9 gusht 2022 (UTC)
  Ridrejtim automatik në një faqe tjetër #RIDREJTO [[aBC|abc]] Shiko një faqe ridrejtuese
  Kryerradhë fund fjalie.<br />Fjali e re. fund fjalie.
Fjali e re.
  Mbishkrimi (indeksi i fuqisë në matematikë) <sup>abc</sup> Tekst çfarëdoabc
  Nënshkrimi (Formulat kimike) <sub>abc</sub> Tekst çfarëdoabc
  Tekst i vogël <small>abc</small> Tekst çfarëdoabc
  Galeri me figura

<gallery>
Skeda:Abc.jpg
Skeda:Example.jpg
</gallery>

  Shto tabelë {| class="wikitable"

! Emri !! Përshkrimi
|-
| [[Rrethi]] || ''Figurë'' gjeometrike
|-
| [[Sfera]] || '''Trup''' gjeometrik
|}

Emri Përshrkrimi
Rrethi Figurë gjeometrike
Sfera Trup gjeometrik
  Shto një referencë 100% i sigurt që ti do të doje të lexoje përsëri këtë faqe.<ref>Teksti që shërben si referencë.</ref> Tekst tjetër çfarëdo. 100% i sigurt që ti do të doje të lexoje përsëri këtë faqe.[1] Tekst tjetër çfarëdo.
(Në fund të faqes:)
  1. ^ Teksti që shërben si referencë.

Shiko edheRedakto

  Commons: Brezi i mjeteve të redaktimit – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale