Ne dhe Lenini është një film shqiptar, në regji të Saimir Kumbaro. Historia me skenar të Ruzhdi Pulaha na çon në një azil dhe tek disa personazhe që do të zbulojnë raportet me të kaluarën e diktaturës, me komunizmin dhe socializmin, por në një formë tragjikomike.

Premiera e filmit u mbajt në Tiranë më vitin 2009.

"Ne dhe Lenini" e ktheu regjisorin Kumbaro në sheshxhirim pas 12 vjetësh, që nga koha e realizimit të "Vdekja e kalit". Ky film është prodhim i Qendrës Kombëtare Kinematografike, S. K Film Production, K. S Visions France, Smart Fyrom, Centre International de Cinema France dhe Ministrisë Maqedonase të Kulturës.

Me këtë film regjisori ka fituar rreth 130 mijë euro nga Fondi i Jugut, duke u justifikuar prej regjisorit së Ballkani është një burim idesh, i lakmueshëm për kinemanë sot.[1]

Interpretojnë Redakto

Burimet Redakto

  1. ^ Nga publikimi: "Albanian Film Center' Qendra Kombetare e Filmit (2006-2010)"