Nishova

fshat në Shqipëri, në Qarkun e Beratit

Nishova është një fshat në Rrethin e SkraparitShqipëri.

Nishova

Gjeografia

Redakto

Nishova gjendet në juglindje të Shqipërisë. Është vend malor dhe me ujë të bollshëm. Gjithashtu në territorin e Nishovës rriten shumë pemë frutore si arra, fiku, molla, dardha, etj. Vreshtat e rrushit të Nishovës prodhojnë raki me cilësi të lartë dhe kualiteti i sajë njihet në gjithë vendin.

Demografia

Redakto

Ekonomia

Redakto

Historia

Redakto


Nishova si fshat mendohet të jetë krijuar rreth vitit 1820. Me fillimin e luftës midis perandorisë ruse edhe perandorisë osmane, fillojë edhe revolucioni i popullit ortodoks greqishtfolës për "çlirimin" nga perandoria osmane. Si pasojë nga trazirat që u krijuan disa fise nga grëmshi i tomorricës erdhën në vëndin e nishovës për një jetë më të qetë largë trazirave. Fshati i Nishovës përbëhej nga katër fise që ishin Spaho, Koxhaj, Çela, Bajraktari. Nga Nishova ishte edhe Mane Koxhaj i cili mori pjesë në luftën e Spanjës.