Ogerta Manastirliu (Tiranë, 31 dhjetor 1978) është një politikane shqiptare e Partisë Socialiste e emëruar më 10 shtator 2017 ministre e Shëndetësisë.

BiografiaRedakto

U lind në Tiranë më 31 dhjetor 1978. Kreu studimet në Fakultetin e Shkencave të Natyrës në Universitetin e Tiranës, ku ka marrë edhe titullin "Master në Shkencë" në degën e Kimisë së Përgjithshme.

Ajo mban titullin "Doktor i Shkencave", në Kimi Analitike dhe Mjedis.

Prej vitit 2009, është angazhuar si pedagoge e jashtme pranë këtij Fakulteti. Ka shërbyer në Bashkinë e Tiranës, fillimisht në vitin 2004, në Drejtorine e Koordinimit të Projekteve. Gjatë viteve 2005-2011, ka drejtuar Drejtorinë e Strehimit dhe Sherbimit Social, ku ka qenë një nga kontribueset kryesore në hartimin dhe vënien në zbatim të Strategjise Lokale të Strehimit Social. Në periudhën 2011-2013, ajo është angazhuar si eksperte për menaxhimin dhe koordinimin e politikave sociale dhe burimeve njerëzore për organizata të ndryshme kombëtare dhe ndërkombetare, si UNFPA, Friedrich Ebert Stiftung, etj. Prej shtatorit 2013 deri në mars 2017, Znj. Manastirliu drejton Qendrën Spitalore Universitare "Nënë Tereza" në Tiranë.

Nga marsi 2017 është Ministre e Shëndetësisë e Republikës së Shqipërisë.

Pretendimi për plagjiaturëRedakto

Më 3 dhjetor 2018 Lëvizja për Universitetin publikoi disa të dhëna, ku pretendohet se ministrja Manastirliu ka kopjuar temën e diplomës nga puna e diplomantit shkencor afrikanojugor Fannie Mnisi.[1]

ReferimetRedakto

  1. ^ "Lëvizja për Universitetin: Ministrja Manastirliu kopjoi doktoraturën". top-channel.tv.