Faqja ime Faqja e diskutimeve Kontribute Projekte Vegla Admin

Për tu përfunduarRedakto

Dinastia feudale e Balshajve, e cila sundonte Gentën, ekonomikisht u ngrit me zhvillimin e krypores, e cila gjindej ne rajonin e Shkodrës dhe Ulqinit. Rreth vitit 1360 Balshajt ishin feudalët më të mëdhenjë të Gentës, furnizonin me kripë edhe pallatin mbretëror të Nemanjiqëve. Në vitin 1403 Gjergji i II-të Stracimiroviq, pasardhësi i themeluesit të dinastisë, Balsha i I, vdiq nga plagët e marra në betejën kundër turqëve në Graçanicë, ku i kishte dërguar trupat e veta në ndihmë Stefan Lazareviqit. Gjergji i II u vorros në kishën e Shën Katrinës në Ulqin, të cilin ai e konsideronte si kryeqytet të shtetit të vet.


Lagjet e Ulqinit: Qyteti i Vjetër, Rana, Pinjeshi, Meraja, Mëhalla e Re, Meterizi, Gjerana, Limani, Çivlaku, Valdanosi

SSRedakto

==History==
==Geography==
==Demographics==
===Famous residents===
==Economy==
==Government==
==Transportation==
==Education==
==Architecture and sights==
==Arts and Culture==
==Sports and Recreation==
==Media==
==References==
==Спољашње везе==
==Види још==

Што даје празан и чудан к

Lista e xhamive në UlqinRedakto

AT44/Projekte is located in UlqiniLua error te Moduli:Location_map te rreshti 422: No value was provided for longitude.Lua error te Moduli:Location_map te rreshti 422: No value was provided for longitude.Lua error te Moduli:Location_map te rreshti 422: No value was provided for longitude.Lua error te Moduli:Location_map te rreshti 422: No value was provided for longitude.Lua error te Moduli:Location_map te rreshti 422: No value was provided for longitude.Lua error te Moduli:Location_map te rreshti 422: No value was provided for longitude.Lua error te Moduli:Location_map te rreshti 422: No value was provided for longitude.

OBJEKTERedakto

AT44/Projekte is located in UlqiniLua error te Moduli:Location_map te rreshti 422: No value was provided for longitude.Lua error te Moduli:Location_map te rreshti 422: No value was provided for longitude.Lua error te Moduli:Location_map te rreshti 422: No value was provided for longitude.Lua error te Moduli:Location_map te rreshti 422: No value was provided for longitude.Lua error te Moduli:Location_map te rreshti 422: No value was provided for longitude.Lua error te Moduli:Location_map te rreshti 422: No value was provided for longitude.Lua error te Moduli:Location_map te rreshti 422: No value was provided for longitude.Lua error te Moduli:Location_map te rreshti 422: No value was provided for longitude.Lua error te Moduli:Location_map te rreshti 422: No value was provided for longitude.
Objektet fetare në Ulqin:

Green pog.svg Xhami myslimane
Blue pog.svg Kishë ortodokse

Red pog.svg Kishë katolike
AT44/Projekte is located in UlqiniLua error te Moduli:Location_map te rreshti 422: No value was provided for longitude.

PllazhatRedakto

Kjo është një listë e plazheve në bregdetin e Ulqinit:

  Plazh me rërë
  Plazh shkëmbore dhe/ose me gurë


Emri Fotografia Gjatësia Përshkrimi
Kërruçi
300 m
Valdanosi 380 m
Limani 105 m
Plazhi i Vogël
430 m
Pinjeshi
840 m Është plazh i cili shtihet përgjatë kodrës së Pinjeshit dhe Pyllit të pishave. Është në masën më të madhe plazh shkëmborë.

Plazhe të rregulluara: Galebi, Aquarius, Ibiza, Spore di Mare, Plazhi i Grave, Albatros

Plazhi i Madh
10,100 m

Plazhe të rregulluara: a

Ada e Bunës
2,750 m