Hape menynë kryesore

Baskia

komunitet autonom në Spanjë
(Përcjellë nga País Vasco)
Escudo del Pais Vasco.svg
Flag of the Basque Country.svg
Pozita gjeografike
Basque country map.png
Muzeu Gugenhajm, Bilbao

Baskia (bas: Euzkadi; sp. País Vasco) është krahinë autonome në Spanjë me staus të regjionit historik. Kryeqytet i Baskisë është Vitoria ose në gjuhën baske Gasteic (bas: Gasteiz).

Baskia është njëra nga teritoret ku flitet gjuha baske, të cilën e quajnë edhe tokë Baske ose në gjuhën baske Euskal Erija (bas: Euskal Herria). Baskia përbëhet nga tri province : Alava ( me kryeqytet Vitorinë), Gipuskoa ( kryeqytet Sebastian) dhe Biskaja ( me kryeqytet Bilbao).GjeografiaRedakto

HistoriaRedakto