Pashallëku (osmanisht: پاشالوق, turqisht: Paşalık) ishte formacion i madh shtetëror gjatë Perandorisë Osmane, i përbërë nga disa sanxhaqë të sunduar nga një pasha i fuqishëm, i cili prirej të shkëputej nga pushteti qendror i sulltanit. Janë të njohur tre pashallëqe shqiptare: Pashallëku i Shkodrës, i Janinës dhe i Beratit.[1]

Shiko dhe Redakto

Referimet Redakto